Festivaler

Geta Poesi & visa

Arrangerar kulturfestivalen "Geta Poesi & visa"

Geta Poesi & Visas hemsida

Kulturföreningen Katrina

Kulturföreningen Katrina arrangerar konserter och andra musikevenemang. Föreningen inledde sin verksamhet år 2000 med att sätta upp musikteatern Katrina.

Kulturföreningen Katrinas hemsida

Mariehamns Litteraturdagar

Mariehamns litteraturdagar är en årligen återkommande litteraturfestival som arrangeras en helg i mars i Mariehamns stadsbibliotek. Litteraturdagarna hölls första gången år 1993 och har sedan dess vuxit och blivit ett väletablerat litterärt evenemang. Arrangör är Kulturfestival på Åland i samarbete med Mariehamns stad.

Mariehamns litteraturdagars hemsida

Visor så in i Norden

Visor så in i Norden r.f. ordnar varje år en väldigt uppskattad visfestival, vilken lockar både gamla och unga, såväl nya som gamla besökare. Visfestivalen går av stapeln fredag till söndag där åtminstone Kumlinge kyrka - kanske Finlands vackraste - och den natursköna platsen Västra Bergen alltid fungerar som festivalplatser.

Visor så in i Nordens hemsida

Ålands orgelfestival

Syfte/målsättningar: att väcka och stimulera intresset för orgelkonst genom att anordna orgelfestivaler och konserter som i huvudsak upptar orgelmusik. Ålands orgelfestival riktar sig både till ålänningar och turister.

Ålands äldsta årliga musikevenemang (sedan 1975).

Ålands orgelfestivals hemsida

Fishbait Rock Festival 

Föreningen Örock r.f ordnar en annorlunda rockfestival på Stallhagen i mitten av juni varje år. Festivalen bjuder på allt från akustiska framföranden, blues, indie, rockabilly till renodlad rock.

Länk till Fishbait Rock Festivals hemsida