Teater och dans

Teaterföreningen i MariehamnSyfte/målsättningar: Föreningen vill upprätthålla intresset för teaterkonsten genom fortlöpande

scenisk verksamhet i form av skådespel, workshops och övrig förkovran för åländska ungdomar, längre hunna teateramatörer, teknisk personal m fl. Bredda intresset för teaterkonst bland allmänheten, förnya den åländska repertoaren med experimentell scenkonst. 

Återkommande arrangemang 2-3 uppsättningar/år.

Teaterföreningen i Mariehamns hemsida 

Teater Alandica

Föreningens syfte är att främja och utveckla teaterverksamheten och verka för att tillfredsställa teaterbehovet på föreningens hemort och dess närmaste omgivning. Teater Alandica är Ålands har sin huvudscen i Ålands Kultur- och kongresshus (Alandica). Föreningen har två till fyra produktioner per år samt teaterskola för alla åldrar. 

Länk till Teater Alandicas facebooksida

Lumparlab teaterförening 

LumparLab är en ideell förening med hemvist på Lumparland, Åland. Föreningens syfte är att skapa och arrangera föreställningar, öppet

laboratoriearbete, seminarier och kurser som riktar sig till nordiska och utländska skådespelare, regissörer och dramatiker. LumparLab samarbetar även med liknande centra i andra länder för att skapa internationella teaterprojekt med olika innehåll, som alla syftar till att närma sig den europeiska teatertraditionen.

Lumparlab teaterförenings hemsida 

Kappsäcksteatern 

Kappsäcksteatern grundades 1997 med en filosofi att med små medel förverkliga produktioner där skådespeleriet står i centrum.

Länk till Kappsäcksteaterns facebooksida 

Teater Ofelia 

Teater Ofelia är en fri yrkesverksam teatergrupp som drivs av Nicklas och Jenny Lantz.

Information om Teater Ofelias föreställningar och verksamhet finns under 

Länk till Teater Ofelias hemsida 

Alandia squaredancers

Syfte/målsättning: Att befrämja den moderna squaredansen på Åland.

Alandia squaredancers hemsida 

Dansens Vänner 

Syfte/målsättningar: Anordna tillfällen för medlemmarna att utöva och förkovra sig i gammeldans och nygammalt samt träffas och umgås under trevliga former.

Återkommande arrangemang: Dansaftnar varannan lördag under vår och höst samt en sommardans i skärgården. Danserna arrangeras i ungdomslokalerna runt om på landsbygden.

Dansens Vänners hemsida 

Swingskeppet 

Swingskeppet r.f. är en ideell swingdans- och kulturförening på Åland som ordnar aktiviteter som rör musik och kultur från 20- till 40-talet. Det kan vara allt från danskurser, socialdans, mode till musik och nätverkande med föreningar och arrangörer både nationellt och internationellt.

Swingskeppets hemsida

Folkdansarna på Åland

Föreningens ändamål är att väcka intresse för folkdans som hobby, bevara och sprida kunskap om främst åländsk folkkultur, i huvudsak folkdans, folkmusik och folkdräkter. 

Länk till Folkdansarna på Ålands facebooksida