Åland skriver - Novelltävling 2021-2022

Ålands kulturdelegation och landskapets litteraturnämnd vill uppmärksamma Ålands självstyrelses 100-årsjubileum genom att utlysa en skrivartävling.  

Du kan läsa mer om tävlingen samt dess riktlinjer på landskapsregeringens hemsida under länken Åland skriver 

Du är också välkommen att följa oss på Åland100-gruppen på Facebook och Instagram för tips och inspiration under tävlingstiden. Vi använder hashtaggen #ålandskriver och #åland100. 

Har du några frågor får du gärna kontakta projektkoordinator Aino Waller: aino.waller@regeringen.ax. Aino är anträffbar på torsdag och fredag varje vecka. 

Den 11 mars 2021 anordnas en inspirationsdag för alla hugade skribenter. Inspirationsdagen är öppen och avgiftsfri för alla, oavsett om man tänker delta i tävlingen eller inte. Inspirationsdagen sänds digitalt och leds av kritiker- och läsarrosade författaren Nina Wähä, vars senaste roman Testamente (2019) nominerades för Augustpriset och tilldelades Sveriges Radios romanpris år 2020. Följ inspirationsdagen på landskapets youtube-kanal: www.youtube.com/user/Landskapsregeringen

Vill du ställa en fråga till Nina Wähä angående skrivande så kan du skicka den före den 24 februari till: skrivartavling@regeringen.ax

 

 

Publicerad 9.2.2021
Uppdaterad 10.2.2021