Ecker Post- och tullhus innergård

Eckerö Post- och tullhus gästbostad

Gästbostaden/Artist in Residence belägen i Eckerö Post- och tullhus

Om Eckerö Post- och tullhus 

Det ståtliga gula Eckerö Post- & tullhus uppfördes av den ryska tsaren 1828 och ritades av arkitekterna Carl Ludvig Engel och Carlo Bassi. Byggnaden är idag ett levande kulturcentrum med utställningslokaler, postrotemuseum, kafé samt chocolaterie. 

Gästbostaden består av 2 rum; totalt ca 50m2 - ett sovrum med två sängar och ett kombinerat arbetsrum/matrum/+pentry, toalett och dusch. 

Vistelse i gästbostaden beviljas efter ansökan åt konstnärer och kulturarbetare inom samtliga konstområden. Vistelse beviljas i regel för 1 månad under perioden maj-september. 

Ansökan

Ansökan görs numera enbart digitalt och ska vara inlämnad senast 15 januari kl. 16.15 under samma år stipendievistelsen önskas. Ansökningarna behandlas en gång per år. 

Digital ansökan för vistelse i Eckerö Post- och tullhus 

Eckerö Post & tullhus webbsida 

Bra att veta 

Det finns två cyklar att låna för vistelsestipendiater. Den närmaste affären finns i Hammarland, ca 10 km från Eckerö Post- och tullhus, till vilken man kan ta sig med buss eller cykel. I affären finns tillgång till post- och banktjänster.
Eckerölinjens färjfäste ligger på gångavstånd med regelbundna båtfärder till Grisslehamn i Sverige. Det är enkelt att göra dagsutflykter till Sverige.

Resor

Ålandstrafikens turlistor

Eckerölinjens turlista

Vikinglinjens turlista 

Publicerad 13.1.2017
Uppdaterad 1.2.2017